2013 m. kovo 17 d., sekmadienis

Maltos pietryčiai. II dalis

Marsaskala. Fone matoma bažnyčia.
Nežinau ar dar bus III dalis. Bet, kad dar į tuos kraštus užsuksiu tai faktas.
Šį šeštadienį kryptis buvo ta pati - pietryčiai, tačiau miestukas jau kitas. Labiau į rytus nuo praeito lankymosi. Kad įdomesnis apsilankymas būtų tai nepasakyčiau, bet šį bei tą verta paminėti.

Marsaskala.
Kelionių gidai niekuo labai neišskiria šio miestuko. Pamini tik aukštai iškilusį bažnyčios bokštą ir dar keletą barų esančių palei prieplauką-pakrantę. Paplūdymių čia nėra, tai ir turistai čia užsuka matyt tik tokie kaip aš - patys nežinodami ko ieško.
Miestukas bandė anskčiau traukti turistus, tačiau nelabai kuo priviliojo. Todėl čia 2006 metais užsidarė vienintelis viešbutis, kuris dabar stovi kaip vaiduoklis pakrantėje, žiūrėdamas tuščiomis akimis į toli jūroje praplaukiančius laivus.
Apsukau ratą palei pakrantę, palei gražias vilas su vaizdu į jūrą ir patraukiau ten, kur buvau suplanavęs - link praeitą savaitgalį lankytų vietų. Atradau visai neblogų vietų maudynėms - reikės vasarą išbandyti. Ir šiaip gana vaizdingų vietovių aplankiau einant palei pakrantę, kuri už miestuko kilo gana sparčiai aukštyn, palikdama neramią jūrą apačioje.
Keletas vaizdų iš šios apylinkės:

Tolumoje matosi elektrinės kaminas





Vandens išskalauta arka

Šiaip labai aukštos uolos, nuotraukose nepavyko to parodyti

Marsaskala iš toli. Iškyšulyje viešbutis-vaiduoklis
Taip ir pražygiavau palei pakrantę, uolas, kažkokius laukus. Pūtė šiaurys, vis nešė tamsius lietaus debesis, tačiau taip ir nepalijo. Ir gerai, nes iš ryto lijo. Ir šiaip orai atšalo gerokai nuo praėjusio savaitgalio. Greitai čia jie pasikeičia.
Toliau ėjau kažkokiu šunkeliu, kur padoresnė mašina nepravažiuotų. Iš vieno šono dirbama žemė, iš kito kažkokia aukšta tvora aptverta nemaža teritorija. Kaip vėliau paaiškėjo tai parkas pavadinimu: Xrobb l-Għaġin. Galima ir liežuvį nusilaužti. Užsukau pasižvalgyti, kas čia per teritorija. Informacinės lentos skelbė, kad čia informacinis centras, skirtas atsinaujinantiems energijos šaltiniams pristatyti ar kažkas tokio. Dar yra teritorija skirta apželdinimui, bet kad nelabai ten kas želia. Padaryti vaikščiojimo takai. Nėjau aš ten, nes jau ir taip vakaras buvo, o man dar kelio gabalas likęs. Greitai apsukau ratą apie tą centrą. Tolėliau sukosi vėjo turbina, ant stogo saulės baterijos kaupė energiją. Tai tiek. Skandinavai nusprendė pamokyti maltėnus, kaip reikia naudotis gamtos ištekliais nekūrenant naftos.

Apželdinimo takas
Toliau praėjimą palei pakrantę užstojo dirbamos žemės plotai ir tvoros, todėl nesibroviau per jas, o patraukiau žemyn nuo kalno link kito miestelio. Jame lankiausi praeitą savaitgalį.
Yra ir šalia to infocentro maudykla, kaip jau minėjau šiek tiek temo ir nebenusileidau pažiūrėti kas ten įdomaus.
Toks visai neblogas maršrutas pasivaikščiojimui. Galima per dieną prasukti tais keliais ką aš apėjau per du kartus. Nėra čia tiek daug. Tik šįkart jau vėlai išsiruošiau į kelionę, nes ryte lietus lijo, tai buvau nusprendęs dieną praleisti namie.

Komentarų nėra: